Hjemmearbejdsplads - Gode Råd Og Faldgruber

Opdrag dine private kontakter: Dette er et større arbejde og bliver beskrevet separat i punktet herunder. Det kræver, som før nævnt en del af dine omgivelser, at give dig plads og ro til at arbejde hjemmefra. Specielt hvis du bor sammen med en , så kan det give store udfordringer at lære personen, at du ikke er tilgængelig, når du er “hjemme”. Derfor synes jeg, at det er meget vigtigt, at man kan henvise til, at man fra starten var blevet enige om, at ‘kontortid’ var lig ingen forstyrrelser og pålægning af opgaver. Jeg har haft hjemmearbejdsplads i flere forhold og det har altid givet anledning til debat. Det kan det være utroligt svært for andre at forstå, at du ikke er tilgængelig, når du befinder dig i dit hjem. Så når du vælger en hjemmearbejdsplads, så kan du lige så godt begynde også at forberede dig på at argumentere for, hvorfor du ikke har støvsuget, hvorfor du ikke har skiftet kattebakke, hvorfor din far ikke må komme og drikke kaffe, hvorfor din svigermor ikke må ringe og fortælle om bankoaftenen i pensionistklubben, hvorfor du ikke vil med veninden ud og shoppe m.m.

Har medarbejderen privat rådighed over både fri telefon og fri internet, sker der én samlet beskatning. En medarbejder, der således har privat rådighed over både fri telefon og fri internet, bliver derfor samlet set beskattet med 2.900 kr. Har medarbejderen kun privat rådighed over en af goderne - eksempelvis en fri telefon - bliver medarbejderen ligeledes beskattet af 2.900 kr. Hvis virksomheden stiller en computer eller computer med tilbehør til rådighed for en eller flere medarbejdere til brug for arbejdet, bliver den samtidige private benyttelse IKKE beskattet hos medarbejderen. En medarbejder vil derfor uden beskatning kunne tage en computer eller en computer med tilbehør med hjem til brug for arbejdet eller få etableret en hjemmearbejdsplads på sin bopæl. Hvis en medarbejder får stillet en computer eller en computer med tilbehør til rådighed udelukkende til privat brug, eller der slet ikke er en arbejdsmæssig begrundelse for at stille computeren eller computeren med tilbehøret til rådighed for medarbejderen, beskattes medarbejderen af et beløb svarende til markedslejen af en tilsvarende computer eller computer med tilbehør. Hvad omfatter "særligt tilbehør"?

Eller drømmen om at kunne bo hvor som helst, eller rejse verden rundt og kun tjene penge fra sin laptop er en drøm som i de senere år er blevet mere og mere realistisk at kunne udleve. Nu hvor mange er tvunget fra at arbejde med andre mennesker og derfor skal finde en anden indkomst giver det mening at se på hvordan man kan tjene penge online. Internettet har gjort det muligt for alle at kunne tjene penge og arbejde online bare man har en computer og en internetforbindelse - og ved hvordan man skal gøre. Bosat i udkantsdanmark eller udstationeret og uden arbejde? Tag sagen i egen hånd og start med at tjene penge på nettet. Fleksibiliteten, ingen transporttid, lave faste udgifter, friheden og muligheden for passiv indkomst er noget af det der trækker i folk. Muligheden for at kunne være hjemme sammen med familien, muligheden for at kunne købe drømmehuset i det billige, men naturskønne udkantsdanmark (og stadig tjene penge) er også blevet fremhævet som store fordele af dem der arbejder og tjener penge online.

Det offentlige Danmark er lukket ned, og private virksomheder landet rundt har siden onsdag aften haft travlt med at indrette hjemmearbejdspladser til deres medarbejdere for at mindske smitterisikoen. Væk fra smittebærende kolleger truer her dog en anden fare. Tværtimod udgør Corona-krisen en særlig gunstig mulighed for de cyberkriminelle til at angribe danske netværk. Vær derfor meget forsigtig med at svække sikkerhedsforanstaltningerne, og er det nødvendigt, så gør det alene efter en grundig risikovurdering af de mulige konsekvenser. Cybertruslen mod Danmark er meget høj, udtaler Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed ifølge en pressemeddelelse. Det har fået Center for Cybersikkerhed til at lave en liste med gode råd. Sørg for at der kan kommunikeres med alle medarbejdere, og at de er bekendt med de besluttede kommunikationskanaler. Vær opmærksom på det øgede trusselsbillede, hvor kriminelle prøver at udnytte denne situation. De vil f.eks. forsøge at udbrede ransomware og sende phishinglinks og -sms’er, under dække af corona.

Er det nok til en sygemelding, når næsen løber, og man måske hoster lidt? Flere borgmestre vil lade småsyge medarbejdere arbejde hjemmefra. Coronakrisen har nemlig vist, at det kan mange flere sagtens gøre. Desuden ses der langt færre sygemeldte under coronakrisen, siger Henrik Hvidesten (V), som er borgmester i Ringsted Kommune. Han vurderer, at det især skyldes et øget hensyn til egen og andres sundhed samt bedre håndhygiejne. Den læring skal med videre, siger han til Ritzau. Normalt ville man måske sidde derhjemme og sige: 'Jeg hoster lidt, men jeg kan godt passe mit arbejde'. Så tager man ind på kontoret og spreder smitten. I stedet kan man nu sige, at man godt kan arbejde, men hjemmefra. Så bliver man hjemme og får ikke spredt smitten, lyder det. Fra borgmestrene i Slagelse, Guldborgsund, Vordingborg og Kalundborg lyder samme budskab, skriver DR. Henrik Hvidesten understreger, at hvis man er sygemeldt, så skal man bruge tiden på at blive rask. Jeg har talt med vores direktion om, at vi i sandhed skal lære af den måde, vi arbejdede på under coronakrisen.